Däckbyte i Haninge, Stockholm - Boka hos Olofsson Däckcenter

Boka däckbyte i Haninge, Stockholm

Dags för däckbyte? Låt oss hjälpa dig att skifta hjul. Snabbt, smidigt och enkelt.

Våra däckmontörer är experter på att byta däck. Vi hjälper dig snabbt och smidigt medan du tar en kaffe i vår kundmottagning. Här bokar du enkelt tid för att byta däck eller skifta hjul. Vi skiftar gärna dina hjul oavsett bilmärke.

Hjulskifte – vad kostar det?
Ett hjulskifte kostar idag:

  • Hjulskifte personbil 495 kr
  • Hjulskifte SUV eller Transportbil 595 kr
  • Omläggning av däck 400 kr

Vill du att vi förvarar dina däck i vårt däckhotell? Ansök om en plats i vårt däckhotell här.

Skifta hjul i Haninge, strax söder om Stockholm.

Det är viktigt att byta däck på bilen regelbundet. På så sätt säkerställer du rätt grepp och säkerhet på vägen. På Olofssons Däckcenter i Haninge erbjuder vi högkvalitativ service för däckbyte till konkurrenskraftiga priser.

Boka ditt däckbyte hos oss. Vår däckverkstad ligger på Dammliden 12, i nära anslutning till väg 73, vid Dalaröavfarten. Vi sköter ditt hjulskifte medan du tar en promenad i det upplysta elljusspåret i området.

Håller dina däck en säsong till?
När vi skiftar dina hjul kikar vi alltid på dess mönsterdjup och lämnar ett omdöme på dina däcks kvalité.

 

Dackbyte
Verkstadsjobb-1200x630_63

Byta däck hos Olofsson Däckcenter:
Att göra ett däckbyte på en verkstad har flera fördelar jämfört med att göra det själv. Här är några skäl till varför du bör överväga att göra ett däckbyte hos oss:

  1. Säkerhet: Att byta däck kan vara farligt om det inte görs på rätt sätt. Om du inte har erfarenhet av att byta däck själv eller inte har rätt verktyg kan det vara en riskabel process. Vi har utbildad personal med erfarenhet av däckbyte och rätt utrustning för att göra det på ett säkert sätt.
  2. Effektivitet: Vi är flera mekaniker som kan arbeta samtidigt, vilket gör att däckbytet kan utföras snabbare än om du skulle göra det själv. Det kan också spara tid eftersom verkstaden har all nödvändig utrustning på plats.
  3. Kontroll: Att byta däck hos oss innebär att du kan lita på att arbetet utförs korrekt. Därtill kontrolleras däcken noggrant av våra erfarna mekaniker. Vi gör en inspektion av däcken och fälgarna för att se till att de är i bra skick och att inga skador finns.
  4. Andra tjänster: Vi erbjuder även andra tjänster i samband med däckbytet, till exempel hjulinställning och däckbalansering. Detta kan vara särskilt användbart om du har problem med styrningen eller om bilen vibrerar vid högre hastigheter. Vi erbjuder även däckförvaring i vårt däckhotell.

Håller dina däck en säsong till?

Hållbarheten på ett däck beror på flera faktorer. Hur ofta däcken används, underhålls, under vilka väderförhållanden du kör med dem och hur hårt dem slits.

Det är dock viktigt att du regelbundet undersöker dina däck för att se om de är slitna, har skador eller om det finns andra problem. Om däcken är skadade eller om du upplever att bilen har sämre grepp på vägen, är det också en god idé att få dem kontrollerade av en professionell däckexpert.

För att öka livslängden på däcken, bör du regelbundet utföra rutinunderhåll som att se till att däcken har rätt lufttryck, att de roteras regelbundet och att du undviker överbelastning av bilen. Att ha korrekt däcktryck kan också hjälpa till att öka bränsleeffektiviteten på bilen och därmed minska utsläppen.

När vi skiftar dina hjul tittar vi alltid på dess mönsterdjup och lämnar ett omdöme på dina däcks kvalitét.

När ska jag byta däck?

När du ska göra ett däckskifte är individuellt. Det beror på vilken typ av däck du har och i vilket klimat du bor. Generellt sett brukar man byta mellan sommardäck och vinterdäck på grund av de olika väderförhållandena under året.

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck under perioden 1 december - 31 mars om det är vinterväglag. Det kan dock vara lämpligt att byta till vinterdäck tidigare om det blir kallt och halt väglag.

Som en tumregel brukar man byta till sommardäck när temperaturen stabiliserat sig över 7 grader Celsius. Till vinterdäck byter man ofta när temperaturen sjunker under det. Det är dock viktigt att du följer tillverkarens rekommendationer. Då säkerställer du att däcken är lämpliga för din bilmodell och att du byter dem i rätt tid.

Utöver årstidsbaserade byten kan det också vara lämpligt att byta däck om de är ovanligt slitna, eller om du upplever att bilen har sämre grepp på vägen. Du bör regelbundet kontrollera däckens mönsterdjup och om det är under den tillåtna gränsen. Har däcken skador bör de likaså bytas ut.

Heter det däckbyte eller hjulskifte?

Gemene man säger däckbyte men menar troligen egentligen hjulskifte. Vid ett hjulskifte byter man ut hela hjulet dvs. hjul och fälg medan vid ett däckbyte kränger man av gummit på fälgen och ersätter med nytt.  Men oavsett vad du vill ha hjälp med däckbyte eller hjulskifte så hjälper vi dig gärna här på Olofsson Däckcenter i Haninge strax söder om Stockholm.

Olofsson Däckcenter är en del av Olofsson Bil.