Sommardäck - Allt du behöver veta

Byt dina sommardäck enkelt med oss

Hos Olofsson Däckcenter säljer vi mängder av sommarhjul, både med och utan fälg. Våra sommardäck finns att köpa i många olika dimensioner. Priset skiljer sig mellan storlekarna, liksom egenskaperna för sommardäcket. Om du känner dig osäker på vilka sommardäck du ska köpa till din bil så hjälper vi dig gärna att hitta en uppsättning nya sommardäck som passar just dig och din körning. Varmt välkommen till oss så berättar vi mer!

Köp rätt sommardäck!
Tänk på miljön och välj sommardäck med så lågt rullmotstånd som möjligt, men tänk även på andra viktiga egenskaper som t.ex livslängd, grepp och köregenskaper. Ett däcks egenskaper är alltid kompromisser mellan flera olika krav och det är oftast omöjligt att framhäva enstaka egenskaper utan att andra påverkas. Värt att komma ihåg – det är inte alltid det billigaste däcket som är det mest ekonomiska. Kvalitetsdäck som kostar lite mer vid inköp brukar många gånger betala igen den extra kostnaden i form av längre livslängd men framförallt genom ökad säkerhet.

Från den 15 april är det olagligt att köra på dubbade däck enligt svensk lag, så se till att boka ditt hjulskifte i god tid. Boka tid här.

Vad säger lagen om sommardäck?

  • Mönsterdjup – 1,6 mm

På sommardäcken är minsta tillåtna mönsterdjup 1,6 mm. Däremot råder vi dig att byta däck redan vid 3 mm mönsterdjup, för att med högsta säkerhet kunna hantera alla sommarens väder. Vid regn blir greppet betydligt sämre med ett mönsterdjup på endast 1,6 mm.

 

mönsterdjup-bildäck